Pittevej Dyreterapi

Kranio sakral terapi


Jeg er uddannet Kranio sakral terapeut til dyr ved Naturgaarden i 2020 og har efterfølgende taget uddybende kurser i både kranio sakral terapi, massage/triggerpunktsterapi og kinesiotape.

Jeg tilbyder kropsbehandling til både dyr og mennesker. 


Kranio sakral terapien er en del af osteopatien og blev først beskrevet tilbage i 1920 af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland. Det var ham der dokumenterede bevægeligheden mellem kranieknoglerne og med basis i dette blev der op igennem den 20. århundrede udviklet teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform. 

I 1970erne blev Kranio Sakral terapien udviklet som selvstændig behandlingsform og dermed var grundlaget for den kranio sakral terapi vi kender i dag blevet lagt. I midten af 80'erne kom behandlingsformen til Danmark. 

Kranio sakral terapi er anvendt verden over af blandt andet læger, fysioterapeuter, andet sundhedspersonale samt alternative behandlere.


Der arbejdes i kranio sakral terapien med knogler, hjernehinder (membraner), cerebrospinalvæske, bindevæv, muskler og organer. Det er således en terapiform der har indflydelse på hele kroppen.


Som terapiform er kranio sakral terapi utrolig blid og dybdegående. Terapeuten "lytter" med hænderne  til rytmer, bevægelse og temperaturer i kroppen. På den måde opnår terapeuten en fornemmelse af restriktioner/spændinger i kroppen, og kan ved hjælp af helt lette tryk og berøringer guide kroppens væv, så spændinger/restriktioner slippes og vævet finder tilbage til sin rette plads. 


Kranio sakral terapien kan afhjælpe mange forskellige problemer, herunder bl.a.

stres, adfærdsproblemer, smerter, muskelspændinger mv.


Er det første gang jeg ser dyret, eller dig for den sags skyld, vil jeg, så vidt det er muligt, lave en ganganalyse/screening hvorefter vi tager en snak om hvad du oplever. Der er derfor sat lidt ekstra tid af til første behandling - forvent op til halvanden time.


Jeg gennemgår ikke dyret eller dig slavisk, men bevæger mig i den retning, som kroppen selv guider mig i.


Pris:

Hest: 450 kr. 

Hund/kat: 350 kr.

Menneske: 350 kr.


Der er mulighed for køb af klippekort og pakkeløsninger - se her

Alle priser er eksklusiv eventuel kørsel på 3,44 kr./km

 

Supplerende teknikker

Massage og triggerpunktsterapi

Som en del af mit arbejde anvender jeg blide massageteknikker samt triggerpunktsterapi, når jeg skønner det nødvendigt eller gavnligt for at løsne en spænding eller fjerne en restriktion. Man kan ikke altid undgå at massage af meget spændte muskler eller triggerpunkter kan gøre lidt ondt, men jeg ser det som min fineste opgave ikke at overskride dyrets grænser, og er derfor meget opmærksom på de reaktioner jeg får fra dit dyr undervejs. 

Lydbølgemassage

Jeg er utrolig glad for mit Novafon massageapparat. Den anvender intralyd og er fænomenal til bl.a. at løsne spændinger, lindre smerter og fremme heling af skader. Den er godkendt til medicinsk brug og resultaterne er veldokumenterede. 

Kinesiotaping

Kinesiotaping er en behandlingsform der blev udviklet i 1979. Det er en blid teknik der kan bruges til at afhjælpe mange forskellige problematikker, som fx spændinger, overbelastninger, slidgigt, seneskader mv.